Het ontstaan van Domein Heideven

Domein Heideven is gelegen in de Limburgse gemeente Kleine-Brogel, een deelgemeente van Peer, op de rand van een uitgestrekt bosgebied. Heideven biedt met haar gloednieuwe complex temidden van de natuur, comfort, rust, ruimte en stilte om heerlijk van de omgeving te genieten.

Doel Heideven

Een beperkt budget weerhoudt sommige mensen ervan om op vakantie te gaan.

In overeenstemming met de bepalingen vervat in het Decreet “Toerisme voor Allen” tracht Heideven met haar prijszettingspolitiek de vakantiedrempel te verlagen, met bijzondere aandacht voor gezinnen, de jeugd, personen met beperkingen en voor de kansarmen in onze samenleving !

Visie Heideven

Zoveel mogelijk kinderen in een veilige en rustige omgeving in groep samenbrengen in sport, spel en ontspanning. Opdat zij in een ongedwongen sfeer een aantal waarden en normen kunnen ontwikkelen, wat vandaag niet meer zo vanzelfsprekend is!

Dit was wellicht één van de voornaamste drijfveren van de huidige uitbaters om Heideven nieuw leven in te blazen en een voedingsbodem te creëeren voor onze jeugd, de spil van onze samenleving!

Het ontstaan van Domein Heideven
Domein Heideven

Het behoeft verder geen betoog dat Heideven, gelegen temidden van een prachtig stukje “Limburgs groen” een adembenemend decor is!

om jonge mensen in groep ongestoord te laten genieten van wat de natuur hen biedt
om onze kinderen het respect te leren ervaren de natuur en alles wat op aarde leeft op een liefdevolle manier te bejegenen
om te leren verdraagzaam te zijn voor elkaar
om mensen het besef bij te brengen op elkaar aangewezen te zijn
om te leren begrijpen er alle belang bij te hebben elkaar beter te leren kennen en elkaar te vertrouwen
om met mekaar “samen te leven” in mooie en minder mooie momenten
om naar oplossingen te zoeken
om tot zichzelf te komen en te “groeien”
om plezier te maken, te dansen, te zingen en blij te zijn
om elkaar te leren respecteren in de meest ruime zin van het woord, zonder enig onderscheid van afkomst, religie of huidskleur

Nieuwbouw

Heideven heeft de deuren van haar complex geopend in de zomer van 2016! Na 10 jaar hard labeur, vele hindernissen en nog meer dossiers, was het dan eindelijk zover! De gebouwen op de site zijn gloednieuw, voorzien van de modernste technieken en voldoen aan alle eisen welke heden ten dage worden gesteld op het vlak van brandveiligheid, toegankelijkheid, kindvriendelijkheid en duurzaamheid ! Door toepassing van de laatste snufjes op het vlak van (geluids)isolatie, wordt het energieverbruik in de diverse gebouwen en de hieraan verbonden kosten tot een minimum gereduceerd !

De geschiedenis van Domein Heideven

De site werd oorspronkelijk betrokken door de familie Vennekens welke een woning met kalverstallen eind jaren 1970 verbouwde tot een woonst met achtergelegen jeugdheem. In 1980 hielden de eerste jeugdgroepen verblijf in Heideven en deze activiteit werd ondoorbroken gevoerd tot 2007.

In mei 2005 werden de gebouwen verworven door de B.V.B.A. Kwanten & Meeuwissen welke met steun van de Vlaamse Overheid in 2014 de site volledig vernieuwde, teneinde de infrastructuur in overeenstemming te brengen met de nieuwe regelgeving voor jeugdverblijfcentra en jeugdherbergen, beschreven in het Decreet “Toerisme voor Allen”.

De huidige uitbaters, Johan & Tania Kwanten-Meeuwissen, beslisten de bestaande woning om te toveren tot een conciërgewoning op het verdiep en tot een vakantieverblijf voor 20 personen op het gelijkvloers. De houten schuur, oorspronkelijk gelegen links van de woning, werd verbouwd tot een comfortabel 5-sterren-toeristisch verblijf voor 4 personen en achter deze gebouwen werd een gloednieuw complex opgericht ter huisvesting van grotere groepen. In dit kamphuis kunnen 62 personen overnachten. Refter en sanitaire voorzieningen voldoen aan alle hedendaagse eisen en zijn ontwikkeld voor een totale capaciteit van 200 personen. Thans kunnen er minstens 86 personen binnen overnachten in de diverse verblijfsaccomodaties op de site Heideven !

Met zijn unieke ligging in de “groene” provincie Limburg, temidden van uitgestrekte weilanden, velden en bossen, biedt Heideven een decor van adembenemende vergezichten en een rijke natuur.

Nederland is vlakbij, op nauwelijks 10 km ligt de grens en binnen een straal van 35 km vind je Hasselt, Maastricht, Tongeren.

Winkelwagen
Blok56 - Webdesign & Grafisch ontwerp ×

Blok56, één ontwerpburo voor uw complete visuele communicatie. Het ontwerp van uw logo tot complete huisstijl, (product)fotografie, virtuele tours en natuurlijk uw website of webshop.

Ook zin om een project te starten? Neem contact met ons op, dan gaan we bouwen aan uw merk!

Contactinformatie

Emmasingel 56, 6001 BD Weert

Ontwerpburo:Blok56.nl
Email:info@blok56.nl
Telefoon:+31 (0) 495 623 646